Immunització contra el virus respiratori sincicial (VRS)
El virus respiratori sincicial (VRS) és molt freqüent entre els lactants i nadons; aproximadament, 9 de cada 10 de menys de dos anys se’n contagien abans dels dos anys de vida.
Hepatitis B. Recomanacions per prevenir-la
L’hepatitis B és una malaltia produïda per un virus que afecta exclusivament el fetge. La majoria de les persones infectades eliminen el virus però en alguns casos no el poden eliminar i la malaltia esdevé crònica i es pot transmetre el virus a altres persones. El vídeo informa de les mesures de prevenció.
L'hepatitis és una malaltia caracteritzada per la inflamació del fetge. En molts casos és asimptomàtica i passa inadvertida i la informació sobre les formes de transmissió, la prevenció i el diagnòstic precoç és bàsica per evitar nous contagis i per tractar els malalts abans que estiguin en una fase massa avançada.
Hepatitis víriques, fes-te la prova!
Informa't si pots estar infectat per hepatitis C i no ho saps. Hi ha un tractament senzill.
La tuberculosi, què n'has de saber
La tuberculosi es transmet a través de les gotes microscòpiques que les persones expulsen a l'exterior en parlar, tossir, esternudar o escopir i es cura del tot amb un tractament simple.
La mirada de les Malalties Minoritàries
Mentre el grup compartia la diversitat de vivències, s’anava creant la lletra de la cançó des d’una mirada comunitària, propera i sobretot, des d’una mirada única: la mirada de les malalties minoritàries.
Les persones amb VIH/sida encara són discriminades. La nostra actitud és clau
A Catalunya hi ha persones que viuen amb el VIH i la nostra actitud és clau per evitar-ne la discriminació. Una discriminació que els hi suposa molts problemes en la seva vida. El vídeo explica com no es transmet l’VIH per contribuir a acabar amb actituds discriminatòries envers aquestes les persones
Les xarxes d'unitats d'expertesa clínica (XUEC) en malalties minoritàries (MM)
Cada vegada som més. Tu també pots formar part de la xarxa d’atenció a les malalties minoritàries! Des del 2010 Catalunya és pionera a Europa en el seu model d’atenció a les MM.
Les XUEC en malalties minoritàries: les referents de territori
La Mireia Álvarez, de l'Hospital Joan XXIII, és referent de territori en una xarxa d'unitats d'expertesa clínica (XUEC) en malalties minoritàries (MM). Des del 2010 Catalunya és pionera a Europa en el seu model d’atenció a les MM.
Les XUEC en malalties minoritàries: el paper dels coordinadors (l'Ivan)
L'Ivan Castellví és coordinador d'una Unitat d'Expertesa Clínica (UEC) en malaltia minoritària (MM) i explica el model d'atenció català.
Les XUEC en malalties minoritàries: el paper dels coordinadors (l'Anna)
L'Anna Cueto, coordinadora d'una Unitat d'Expertesa Clínica (UEC) en malaltia minoritària explica el model d'atenció.
Les XUEC en malalties minoritàries: el paper d'una gestora de cas
La Cristina Cámara és gestora de casos de la unitat neuromuscular i explica els paper que exerceix dins les Xarxes d'Unitats d'Expertesa Clínica (XUEC) en malalties minoritàries (MM).
Les XUEC en malalties minoritàries: el cas del Roger
Coneixeu al Roger, un pacient afectat per una malaltia minoritària.
Les XUEC en malalties minoritàries: el cas de l'Ariadna
Descobriu el cas de l'Ariadna, una pacient afectada per una malaltia minoritària. Des del 2010 Catalunya és pionera a Europa en el seu model d’atenció a les MM.
La grip és una infecció que provoca moltes visites als centres de salut durant els mesos de tardor i hivern. És per això que l'OMS recomana la vacunació infantil. Pots demanar dia i hora per la vacunació a LaMevaSalut o contacta amb el teu equip de pediatria.
Els tipus de diabetis més freqüents són la diabetis tipus 2, la gestacional i tipus 1. Els quatre pilars per al tractament de la diabetis són l'educació diabetològica, l'adherència al tractament, l'exercici i l'alimentació.
Les infeccions per clamídia i gonococ. Cal detectar-les al més aviat possible
Actualment les infeccions per clamídia i gonococ han augmentat, sobre tot entre els joves i en els homes que tenen sexe amb altres homes. Cal detectar-les al més aviat possible, no acostumen a donar símptomes, el seu tractament és senzill.
Si patiu discriminció per patir el VIH, la llei us ampara
Si patiu discriminació en l'àmbit sanitari ho podeu denunciar, conegueu les vies que teniu a la vostra disposició.
Les proves de detecció del VIH. Cal respectar el període finestra
Si penseu que podeu estar infectats pel VIH us heu de fer la prova, però cal respectar el que s’anomena període finestra que són els 3 mesos que cal deixar passar des de l'última pràctica de risc perquè els anticossos siguin suficients per poder ser detectats en una prova.
La profilaxi postexposició al virus del VIH
És un tractament d’urgència, que s’administra durant les primeres 72 hores després d’una exposició d’alt risc al VIH. Cal anar a l’hospital on valoraran la indicació o no del tractament amb antiretrovirals i així evitar que la persona s’infecti pel VIH.
La prova de la inmunodeficiéncia humana (VIH)
A Catalunya El 7% de les persones que estan infectades ho desconeixen. En quins casos es recomana fer-se les proves del VIH? El preservatiu protegeix de la majoria de les ITS.
Utilitza el preservatiu per protegir-te del VIH i d'altres infeccions de transmissió sexual (ITS).
La infecció es transmet principalment a través de la picada d'una xinxa. També es pot transmetre durant l'embaràs, de la mare al fill.
La infección se transmite principalmente a través de la picadura de una chinche. También se puede transmitir durante el embarazo, de la madre al hijo
És una iniciativa de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) que ofereix informació pràctica i rigorosa sobre els diferents tractaments disponibles d'una malaltia, els riscos i els beneficis.
Bronquiolitis - Què n'has de saber?
La bronquiolitis és una infecció respiratòria freqüent en infants menors de dos anys, especialment durant els mesos freds de l'any.
Coneix en 20 segons l'anorèxia i la bulimia
Informació al Canal Salut sobre els trastorns de la conducta alimentària.
Atenció! Signes de bulímia nerviosa
Com detectar els signes que ens permetran sospitar si algú pot patir una bulímia nerviosa.
Atenció! Signes d'anorèxia nerviosa
Com detectar els signes que ens permetran sospitar si algú pot patir una anorèxia nerviosa.
Pensa-ho bé! La publicitat no mostra tota la realitat
La varietat de símptomes i de conductes relacionades amb l'alimentació i la percepció del propi cos, ens posen en alerta davant la possibilitat de patir un trastorn de la conducta alimentària (TCA).
Pensa-ho bé, un cos saludable és el que necessites
La varietat de símptomes i de conductes relacionades amb l'alimentació i la percepció del propi cos, ens posen en alerta davant la possibilitat de patir un trastorn de la conducta alimentària (TCA).