Medicina estètica

Medicina estètica

Cal diferenciar molt bé entre estètica, medicina estètica i cirurgia estètica:

Un centre d'estètica o centre de bellesa és un establiment sense cap activitat sanitària. Es dedica a activitats que no tenen risc per a l'usuari i que, per tant, no requereixen la presència de professionals sanitaris, com ara depilació, perruqueria, neteja de la pell, massatges i més.

Un centre de medicina estètica és una unitat assistencial en la qual un metge és responsable de realitzar tractaments no quirúrgics, amb la finalitat de millorar l'estètica corporal o facial. Només en aquests centres es poden inocular al cos humà medicaments o productes cosmètics autoritzats, com ara bòtox, àcid hialurònic, mesoteràpia i més.

Un centre de cirurgia estètica és la unitat assistencial en la qual un metge amb l'especialitat de cirurgia plàstica estètica i reparadora és responsable de realitzar tractaments quirúrgics, amb la finalitat, entre altres, de millorar l'estètica corporal o facial.

Qualsevol procediment mèdic que comporti uns riscos requereix d'un consentiment informat específic i personalitzat on, a més de les indicacions i beneficis, s'expliqui als pacients els perills i possibles efectes secundaris dels tractaments.

En l'àmbit de la medicina estètica, els principals problemes que ens podem trobar són l'intrusisme professional i la publicitat enganyosa.

Informació relacionada

  • Comproveu que el centre que heu elegit per fer-hi un tractament de medicina estètica és autoritzat pel Departament de Salut.
  • Comproveu que el professional que elegiu és col·legiat contactant amb el col·legi professional.
  • És convenient que confirmeu que el professional disposa d'una assegurança de responsabilitat civil professional.
  • Exigiu que us facin una bona història clínica per saber totes les dades sobre la vostra salut que puguin afectar el tractament.
  • Sol·liciteu per escrit informació exhaustiva sobre el tractament que voleu que us apliquin.
  • Exigiu un consentiment informat específic.
  • Exigiu un pressupost previ al començament de qualsevol tractament.
  • Combineu els tractaments amb l'adopció d'hàbits de vida sans per facilitar l'obtenció d'uns resultats òptims.

Informació relacionada

Data d'actualització:  29.03.2017