El Departament de Salut compta amb el suport i l'assessorament de diferentes òrgans per a l'exercici de les seves competències. Aquests òrgans estan formats per professionals de diferents sectors i de reconegut prestigi que, amb el seu coneixement i expertesa, contribueixen a millorar la salut de la ciutadania al nostre país.
En aquesta pàgina trobareu informació sobre les funcions d'aquests consells i comissions, els membres que en formen part i, en alguns casos, els treballs que han elaborat.
Podeu consultar els Òrgans col·legiats adscrits al Departament de Salut a la base de dades pública del Sistemes d’Atenció al Ciutadà.
Comissió Assessora de l'Oficina de Salut Bucodental
Té l’objectiu de disminuir les desigualtats socials en els problemes de salut bucodental.
Consell Assessor de Salut mental i Addiccions (CASMiA)
Òrgan assessor del Departament de Salut en l’àmbit de les malalties mentals i les addiccions.
Consell Assessor de l'Atenció Sociosanitària
Òrgan col·legiat estable consultiu i de suport de l’Estratègia d’atenció sociosanitària.
Consell Assessor de l’Atenció Primària i Comunitària
Òrgan col·legiat estable consultiu i de suport de l’Estratègia d’atenció primària i comunitària.
Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya (CGAC)
Fa un control previ a la realització de l’eutanàsia, resol les reclamacions dels pacients si el metge responsable o consultor denega la petició i verifica el compliment de la Llei.
Comissió Assessora en Malalties Minoritàries (CAMM)
Treballa per crear, definir i implantar un model global d’atenció a les MM, que integri la detecció, la coordinació dels diferents serveis implicats en l’atenció integral i l’acompanyament a la persona malalta i la seva família.
Comissió mixta Departament - Col·legi logopedes
Té per objecte el control i el seguiment de les iniciatives normatives que puguin afectar els professionals logopedes en el marc del sistema sanitari a Catalunya.
Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica
Vetlla perquè els criteris sobre els drets d'informació concernents a la salut i l'autonomia del pacient i la documentació clínica siguin homogenis en el sistema de salut a Catalunya.
Comitès ètics d'investigació clínica (CEIC) acreditats
S'encarreguen d’avaluar els projectes de recerca clínica que es vulguin dur a terme, abans que es comencin, i de controlar-ne el desenvolupament.
Consell assessor sobre la diabetis
Realitza estudis epidemiològics sobre la diabetis a Catalunya, promou activitats formatives i elabora protocols clínics i documents de consens sobre pautes d'actuació i organització sanitària.
Comitè de Bioètica de Catalunya (CBC)
Òrgan assessor en matèria de bioètica i fòrum de referència en el debat bioètic del Govern i de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, així com de la comunitat científica.