Fer una alimentació sana i equilibrada i fer-la en família és molt important. Els àpats són moments idonis per apropar-vos als fills, acompanyar-los en a l'assoliment de noves fites i establir rutines que fomentaran uns bons hàbits alimentaris.
El contacte regular amb la natura millora la salut i ajuda a prevenir malalties. Conegueu els beneficis de fer passejades per la natura i quines malalties tenen un millor pronòstic si seguiu els consells d’aquesta videocapsula.
L'aigua és imprescindible per a la vida
Permet mantenir l’organisme en un bon estat d’hidratació i és la millor beguda en qualsevol etapa de la vida i en qualsevol estat fisiològic (activitat física, embaràs i alletament, vellesa, etc.), ja que no conté sucres ni edulcorants, ni alcohol.
Listeriosi – Consells de seguretat alimentària
La listeriosi és una infecció greu causada pel bacteri Listeria monocytogenes.
Claus per elaborar amb seguretat preparat d’arròs i peix cru
Molt de compte quan preparem aliments que es mengen crus.
Falsos mites de seguretat alimentària
De vegades hi ha falsos mites que cal tenir clars. I més quan es tracta d’alimentació.
El rentat de mans, clau en la seguretat alimentària
A les persones poden haver-hi alguns microorganismes perillosos causants de malalties de transmissió alimentària i a través de les mans podem escampar aquests microorganismes i contaminar els aliments.
Els complements alimentaris consisteixen en fonts concentrades de nutrients (vitamines, minerals, àcids grassos, etc.) o d’altres substàncies (plantes) amb un efecte nutricional o fisiològic, que tenen per finalitat complementar la dieta normal.
Els ous. Consells de seguretat alimentària
L’ou és un aliment d’elevat valor nutritiu i una bona font de proteïna.
El rentat de verdures i fruites pas a pas
Les fruites i verdures són necessàries per a una alimentació sana i equilibrada. Cal menjar-ne cinc racions al dia.
Els establiments de restauració tenen l’obligació d’informar els consumidors sobre els ingredients al·lèrgens utilitzats en els seus plats.
L'acrilamida és una substància química que pot augmentar el risc de desenvolupar càncer en consumidors de totes les edats.
Garantir la seguretat dels aliments que preparem
Garantir la seguretat dels aliments que preparem. Quatre normes alimentàries.
Hortalisses: què, com, quan, per què i per a qui?
Les hortalisses són nutritives, saludables i riques en substàncies que poden ajudar a reduir el risc de malalties cròniques.
30 més 5 activitat fruita i verdura
30 minuts d’activitat física diària i 5 peces de fruita o verdura al dia.
Crèixer amb salut. Prevenció de l'obesitat infantil
Elements clau per evitar l'excés de pes i per prevenir l'obesitat infantil.
Recomanacions per elaborar dinars de carmanyola
Aliments segurs i nutritius
Menys sal, més salut! en 20 segons
Posa color i sabor als teus plats amb espècies i herbes aromàtiques.
Mengeu 5 racions al dia de fruites i hortalisses
Les fruites i hortalisses són aliments amb un paper molt important en l’alimentació. El consum diari d’almenys tres racions de fruita i dos d’hortalisses contribueix a una alimentació saludable i té un paper important en la prevenció de malalties.
Piràmide de l’alimentació saludable
Es basa en els coneixements científics més actuals sobre nutrició, però el seu objectiu és mostrar aquesta informació d'una manera senzilla i comprensible per facilitar que tots puguem incorporar una ingesta saludable a la nostra vida quotidiana.
Alimentació Mediterrània. Alimentació saludable
Es caracteritza per ser rica en verdures, hortalisses, fruita fresca i fruita seca, llegums, peix, derivats del blat i oli d'oliva.
Petits canvis per menjar millor
Aquesta càpsula incorpora tres missatges senzills sobre els aliments que cal potenciar, els que cal reduir i els que convé canviar-ne la qualitat per tal de ser més saludables i respectuosos amb l'entorn.
Animem els infants perquè siguin actius
Una vida activa és essencial per a la salut dels nens i nenes. Es recomana que els infants i adolescents facin seixanta minuts (una hora) o més d’activitat física diària.
Consells de seguretat alimentària per a la gent gran
La majoria de persones grans gasten menys energia que les joves o adultes, és per això que cal que mengin de tot, encara que ho facin en menys quantitat.
Relacions socials en la gent gran
Quan ens fem grans i s’inicia el procés d’envelliment és molt important continuar amb un bon estat de salut. En bona part, les decisions que prenguem contribuiran a aconseguir aquest objectiu.