Tots coneixem la importància de seguir una alimentació saludable per estar sans, però entenem el que vol dir i com ha de ser?

Una alimentació saludable es pot definir com aquella que permet assolir i mantenir un funcionament òptim de l'organisme, conservar o restablir la salut, disminuir el risc de patir malalties, assegurar la reproducció, la gestació i la lactància, i promoure un creixement i desenvolupament òptims.
Perquè sigui saludable, l’alimentació ha de ser:
- Suficient i equilibrada en energia i nutrients en les proporcions recomanades, amb una àmplia varietat d’aliments frescos i d’origen principalment vegetal i poca quantitat d’aliments de poc valor nutricional.
- Variada en aliments saludables.
- Segura, lliure de contaminants químics i biològics perjudicials.
- Adaptada a la persona i a l’entorn.
- Agradable i sensorialment satisfactòria.
- Accessible, justa i sostenible.
Contingut de l'espai de Benestar de l'Escola de Salut Catalana amb la col·laboració de la Secretaria de Salut Pública