És important consumir més quantitat i amb més freqüència aquests aliments
De fruites, com a mínim, 3 peces al dia, senceres o a trossos, sempre per postres, a tot arreu i també entre hores.
D’hortalisses, com a mínim 2 vegades al dia, crues (en amanides ben variades) o cuites (al vapor, saltada, al forn, etc.), com a plat principal o d’acompanyament.
De 3 a 4 vegades a la setmana.
Es poden cuinar i presentar de moltes maneres diferents, i és fàcil comprar-los cuits. Són molt econòmics i nutritius, i poden ser un substitut excel·lent de la carn, el peix i els ous. A casa nostra en tenim moltes varietats, aprofiteu-les!
Un grapat cada dia és una opció molt bona i saludable, ja siguin crues o torrades però sense sal.
Incorporeu-les en esmorzars i berenars, en aperitius i també a les vostres receptes.
Sumeu almenys 30 minuts d’activitat física moderada, com a mínim 5 dies a la setmana, si pot ser en companyia i a l’aire lliure.
Compartir els àpats amb temps i sense pantalles és una gran oportunitat per gaudir, fer salut i relacionar-se.