A hores d’ara, no es disposa de cap tractament que s’hagi demostrat efectiu, però sí que n’hi ha per controlar-ne els símptomes.
La majoria de casos de COVID-19 —sobretot si us heu vacunat— cursen de forma lleu o moderada, i no necessiten assistència sanitària. Els casos més greus requereixen tractament amb suport vital avançat a les unitats de cures intensives dels hospitals.
Si teniu símptomes lleus i penseu que esteu passant la COVID-19 o bé us l’han diagnosticada, no cal que actueu de forma especial, sinó com ho faríeu amb una altra malaltia respiratòria. En aquest sentit, convé que:
- Descanseu tot el que necessiteu fins que us trobeu millor.
- Beveu aigua en abundància.
- Controleu la temperatura corporal.
- Preneu antitèrmics, com ara el paracetamol, o els medicaments recomanats pels professionals sanitaris.
- Eviteu el contacte amb persones vulnerables.
- Feu servir la mascareta per no contagiar altres persones.
Si durant el procés de la malaltia els símptomes empitjoren, contacteu amb el vostre professional sanitari de referència (CAP o CUAP, fora de l’horari habitual del CAP). També podeu trucar directament al 061 Salut Respon, o bé fer una eConsulta a través de La Meva Salut o del web de cites i consultes d'atenció primària citasalut.gencat.cat. En cas d’emergència vital, truqueu al 112.
El professional, sota criteri clínic, és qui ha d’indicar la realització d’una prova diagnòstica o la tramitació d’una incapacitat temporal (IT o baixa laboral).