Teràpies biològiques

Les teràpies biològiques actuen ajudant el sistema immunològic (les defenses del cos) a lluitar contra el càncer. Només actuen contra les cèl·lules malignes i no sobre les sanes, per tant hi ha menys efectes secundaris i generalment són ben tolerats.

Tipus de teràpies biològiques

Actualment hi ha dos tipus de teràpies biològiques, els anticossos monoclonals i les vacunes.

  • Anticossos monoclonals. Són substàncies que es produeixen en laboratori amb l’objectiu que trobin i ataquin un determinat lloc de la superfície de les cèl·lules del càncer. Des d’aquí ataquen la proteïna que està generant el creixement de les cèl·lules canceroses.
  • Vacunes. A diferència de les vacunes que prevenen les malalties, com el xarampió o la grip, aquestes vacunes intenten tractar el càncer ensenyant les defenses del cos a identificar les cèl·lules malignes i atacar-les. De vegades s’extreuen algunes cèl·lules malignes del pacient per crear la vacuna. Aquest tipus de teràpia està en situació experimental.
Teràpies biològiques

Efectes secundaris

Els efectes secundaris d’aquests tractaments són similars als processos de refredat i grip, com ara: febre, calfreds, debilitat o nàusea. Després del primer tractament aquests símptomes se solen atenuar.

Data d'actualització:  13.07.2018