Ingredients per a quatre persones
- 4 carbassons mitjans
- 1 ceba
- 1 porro (si és temporada)
- 200 g de xampinyons frescos
- 50 g de pernil curat (opcional)
- 1 ou
- Oli d'oliva verge
- 1 pessic de nou moscada
- 1 pessic de julivert
- 1 cullerada sopera de formatge ratllat parmesà
- Pebre
- Sal iodada
Elaboració
- En primer lloc, bulliu l'ou.
- Netegeu, trossegeu i piqueu els xampinyons, la ceba i el porro (si no és temporada, es pot prescindir del porro). Reserveu-los.
- Netegeu els carbassons, talleu-los en tres trossos de la mateixa mida i poseu-los a bullir durant cinc o set minuts. És convenient que quedin forts i sencers.
- Deixeu-los refredar i buideu-los, deixant una cavitat per al farcit.
- Reserveu el carbassó extret.
- En una paella amb oli, salteu a foc lent la ceba, els xampinyons i el porro.
- Cinc minuts després, afegiu-hi una mica de julivert i, si es vol, el pernil ben picat i deixeu-ho coure uns minuts més.
- Assaoneu-ho amb pebre, nou moscada i, si es vol, una mica de sal.
- Afegiu-hi la resta del carbassó reservat i l'ou dur, molt picat.
- Barregeu-ho bé i farciu els troncs de carabassó amb la barreja saltada.
- Afegiu-hi el formatge ratllat pel damunt i poseu-ho al forn uns deu minuts.
- Serviu, en cada plat, tres trossos de carabassó en posició vertical i guarniu-los amb pastanaga ratllada o una mescla d'enciams.
Comentari dietètic
Aquesta recepta suposa una aportació important de verdures i, tant l'aspecte com el sabor, resulten molt atractius. Si a la recepta s’hi afegeixen un o dos ous més, podria considerar-se un segon plat, gràcies a l’aportació proteica dels ous (i també del pernil i el formatge ratllat). El pernil, precisament, és opcional, i es pot substituir per fruita seca (ametlles torrades i picades, per exemple).
Proposta de menú
Troncs de carbassó farcits
Llobarro al forn amb aroma de fonoll i llimona, amb llesques de patata
Maduixes amb iogurt
Data d'actualització:
21.06.2021