Ingredients per a 4 persones
- 4 llobarros individuals nets
- 4 cullerades soperes de fonoll fresc picat
- 1 llimona
- 2 grans d’all
- 1 copa de vi blanc sec
- ½ got d’aigua
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal iodada i pebre
Elaboració
- Se salen els llobarros i s’unten amb oli.
- Es neteja la llimona i la meitat es talla a rodanxes.
- Es pelen i es piquen els alls i es barregen amb el fonoll.
- Es farceixen els llobarros amb el fonoll i una rodanxa de llimona
- Es col·loquen en una safata que pugui anar al forn.
- Es reguen amb el vi, el suc de mitja llimona i l’aigua.
- Es couen al forn, escalfat prèviament a 250 °C, durant uns 20 minuts.
- A meitat de la cocció, es reguen amb el suc que van fent.
Suggeriment
Aquest plat s’ha de menjar acabat de sortir del forn.
Proposta de menú
- Llobarro al forn amb aroma de fonoll i llimona (es pot acompanyar de patates i verdures al vapor).
- Milfulls de poma, formatge fresc i mel.
Comentari dietètic
Elaborat al forn, el llobarro resulta un aliment baix en calories, però ric en proteïnes. El fonoll té un sabor dolç i suau, semblant al de l’api, amb un punt anisat. El bulb pot menjar-se cru, tallat a rodanxes fines en amanides o cuit, en cremes i sopes.
La guarnició de vegetals proposada i els condiments realcen el sabor suau del peix, i enriqueixen el plat en nutrients reguladors (vitamines i minerals) i energètics (hidrats de carboni de les patates) sense augmentar gaire les calories del plat.
Com a consell cal dir que es pot comprar el peix fresc i congelar-lo en previsió a la diferència de preu substancial que es pot produir els dies pròxims a les festes de Nadal. La congelació manté intacta la qualitat nutricional, higiènica i organolèptica d’aquest peix tan saludable.