Ingredients per a 4 persones
- 4 ous
- 2 tomàquets escalivats
- 2 pebrots vermells escalivats
- 1 o dues albergínies escalivades
- 1 o 2 grans d'all (opcional)
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
- Pebre i sal iodada
Elaboració
- Bulliu els ous durant 6 minuts a partir del moment en que comenci a bullir l’aigua. Refredeu i peleu-los.
- Peleu els tomàquets, els pebrots, les albergínies i els alls.
- Talleu les hortalisses a tires i piqueu els alls.
- Condimenteu-ho amb oli abundant i pebre i, si es vol, una mica de sal i els alls picats. Deixeu-ho macerar una estona.
- Repartiu la preparació en quatre plats, amb els ous tallats a rodanxes per sobre.
- Serviu i presenteu el plat
Comentari dietètic
Aquesta recepta ofereix una aportació interessant d’hortalisses de la temporada de calor, i es complementa amb els ous. El plat es pot servir com un primer plat refrescant, que es pot completar amb un segon plat que contingui farinacis, com la pasta, l’arròs, la patata o els llegums, o bé afegir també patates escalivades, aconseguint un bon plat únic.
Per a les postres es proposa fruita fresca molt refrescant: daus de síndria i meló.