Ingredients per a 4 persones
- 4 ous
- 2 tomàquets escalivats
- 2 pebrots vermells escalivats
- 1 o dues albergínies escalivades
- 1 o 2 grans d'all (opcional)
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
- Pebre i sal iodada
Elaboració
- Bulliu els ous i peleu-los.
- Peleu els tomàquets, els pebrots, les albergínies i els alls.
- Talleu les hortalisses a tires i piqueu els alls.
- Condimenteu-ho amb oli abundant i pebre i, si es vol, una mica de sal i els alls picats. Deixeu-ho macerar una estona.
- Repartiu la preparació en quatre plats, amb els ous tallats a rodanxes per sobre.
Comentari dietètic
Aquesta recepta suposa una aportació interessant d’hortalisses molt pròpies de la temporada de calor, i es completa amb els ous. Per les característiques nutricionals de l'ou, aquest s'inclou dins el grup dels aliments proteics, juntament amb les carns, els peixos i els llegums i, per tant, pot ser-ne un substitut perfecte.
Aquest plat, amb l'ou i les hortalisses com a ingredients principals, pot esdevenir un primer plat refrescant, que es pot completar amb un segon plat que contingui aliments rics en hidrats de carboni, com la pasta, l’arròs, la patata o els llegums.
I per a les postres, fruita fresca molt refrescant: daus de síndria i meló.