Tercera i quarta edició: del dijous 25 de setembre fins al divendres 10 d'octubre de 2025

Aquest curs està dissenyat per oferir a les persones participants coneixements i habilitats orientats a l’aprenentatge d’una alimentació saludable, sostenible i assequible. També es donaran a conèixer les eines disponibles per seleccionar aliments saludables i sostenibles, així com a planificar els àpats i prendre decisions informades que afavoreixin tant la salut personal com la sostenibilitat ambiental.
Els coneixements presentats estan orientats a un públic general i en cap cas substitueixen el consell d’un professional de la salut.
Contingut de l'espai de Benestar de l'Escola de Salut Catalana en col·laboració amb la Secretaria de Salut Pública.
Inscripcions tancades
Aviat noves edicions disponibles. Mentrestant...
Característiques
Durada: 5 hores lectives.
Modalitat: curs autoaprenentatge en línia asíncrona. L'accés al curs i els seus continguts (vídeos, lectures, activitats, etc.) és continu durant les dates del curs, per fer-lo de forma autònoma i sense cap horari marcat.
Places: màxim de 300 participants.
Destinataris: qualsevol persona que tingui interès a adquirir coneixements i habilitats per seguir una alimentació saludable i sostenible.
Sense cost per als participants.
Avaluació: En el curs s'avaluarà l'aprenentatge i la satisfacció dels participants.
Certificació: els participants que superin el curs amb un 65% rebrà un certificat de participació i aprofitament del Departament de Salut. Els certificats expedits per l’Escola de Salut Catalana són un reconeixement a la participació ciutadana en les activitats formatives. En cap cas es poden equiparar a certificats obtinguts en activitats de formació continuada en l'àmbit professional.
Objectius
- Adquirir informació i coneixements sobre quines accions contribueixen a menjar millor.
- Reflexionar sobre el rol de la persona i la influència de l’entorn en la presa de decisions sobre els hàbits alimentaris.
- Identificar trucs i eines disponibles per potenciar una alimentació més saludable i sostenible.
Continguts
- Alimentació saludable: s’explica què significa una alimentació saludable i es presenta la guia “Petits canvis per menjar millor”.
- Més: s’hi inclouen els aliments amb un perfil nutricional més saludable i un estil de vida relacionat amb millores en l’estat de salut i en la sostenibilitat.
- Canvieu a: es proposa millorar l’alimentació substituint alguns aliments per altres opcions equivalents més saludables i sostenibles.
- Menys: s’hi troben els aliments i productes que cal reduir perquè es relacionen amb problemes de salut i amb un impacte ambiental més gran.
- Posem-ho en pràctica: espai per a consolidar els coneixements de la teoria a la pràctica a través d'exercicis, jocs i exemples.
Edicions anteriors
Edicions pilot: primera i segona (maig 2025)
- Avaluació: el grau d'assoliment dels objectius va ser del 97% i la satisfacció amb la participació va arribar al 99%. El 97% dels participants van respondre l'enquesta de satisfacció.
Tercera i quarta edició (setembre 2025)
- Avaluació: pendent.