Ingredients per a 4 persones
- 1 conill mitjà, tallat a trossos petits
- 1 ceba
- 6 o 8 grans d'all
- Oli d'oliva
- 1 pom d'herbes aromàtiques: romaní i farigola
- 1 vas petit de vinagre balsàmic de Mòdena
- 1 cullerada sopera de magrana
- Unes fulles d'escarola
Elaboració
- Poseu un bon fons d'oli i sofregiu els alls pelats i tallats en una cassola, preferiblement de fang, a foc lent.
- Retireu-los de l'oli quan estiguin ben daurats, i reserveu-los.
- En el mateix oli, daureu el conill trossejat, fins que estigui ben rossejat.
- Retireu-lo i espereu uns moments, fins que l'oli baixi de temperatura.
- Afegiu-li un vas petit (mida de cafè) de vinagre balsàmic.
- Tritureu els alls al morter i reduïu-los a puré.
- Afegiu-los a la vinagreta i incorporeu-hi el conill i el pom d'herbes aromàtiques.
- Si cal, afegiu-hi un vaset de brou.
- Deixeu-ho coure uns sis o deu minuts a foc molt lent, perquè tot es barregi bé.
- Serviu-ho amb una guarnició d'escarola i magrana.
Proposta de menú
Sopa de ceba gratinada
Conill a la vinagreta amb guarnició d'escarola i magrana
Macedònia de mango i kiwi
Comentari dietètic
El nutrient més destacat del conill són les proteïnes (com a la resta de les carns). La de conill es considera com una carn blanca, molt magra; però, alhora, melosa i de fàcil digestió. La principal diferència entre el conill de granja i el de bosc és que el segon sol ser de mida més gran, amb carn més vermella, més saborosa, però més eixuta.
Aquesta preparació és molt baixa en greixos i adequada per a qualsevol proposta dietètica, ja que pels ingredients que s’utilitzen, és molt saborosa.
Informació relacionada
Data d'actualització:
29.11.2023