• Inici
  • Pastís d'escalivada i patata

Pastís d'escalivada i patata

Bàner logo AIFV

Ingredients (per a 4 persones)

  • 2 pebrots vermells, 2 albergínies, 2 cebes
  • 8 ous
  • 500 g de patates
  • 1 llauna petita d'anxoves
  • ½ got de llet
  • Oli d'oliva verge i sal iodada

 

Preparació

  1. Bulliu les patates senceres amb pell en una cassola amb aigua abundant i, si es vol, una mica de sal.
  2. Un cop cuites, deixeu-les refredar i peleu-les. Mentrestant, poseu els pebrots, les albergínies i les cebes en una safata al forn a escalivar, a 200°C durant 45 minuts o 1 hora.
  3. Passat aquest temps, deixeu refredar les hortalisses cuites, i trossegeu i aixafeu la patata.
  4. Un cop fredes les verdures, peleu-les i talleu-les a tires, reservant-ne una part que servirà per decorar la part superior del pastís.
  5. Barregeu la resta d’hortalisses amb la patata aixafada, afegiu-hi els ous, i passeu-ho tot per una batedora, fins a obtenir una massa ben homogènia. En el cas que quedi una massa molt espessa, afegiu-hi mig got de llet.
  6. Prepareu una safata rectangular, poseu-hi un raig d’oli i unteu tota la superfície. A continuació, disposeu les tires d’hortalisses reservades amb unes quantes anxoves i, per sobre, aboqueu i repartiu tota la massa homogènia obtinguda de batre les patates amb les verdures i els ous.
  7. Poseu-ho al forn a 150°C, amb una safata a sota al bany maria, i deixeu-ho coure durant una hora aproximadament.
  8. A l’hora de servir el pastís només caldrà tombar-lo i tallar-lo.

 

Adaptat de: Cuines

 

Comentari dietètic

Aquesta recepta suposa una bona aportació d’hortalisses, i també de farinacis a través de les patates. Els ous i les anxoves, garanteixen l’aportació proteica. Per això, ho podem considerar com una recepta força completa. Es pot acompanyar aquesta preparació amb una amanida refrescant de tomàquet madur, amb ceba i olives. I per postres, un granissat de síndria amb fulles de menta fresca.

D’aquesta manera, es configura un menú molt equilibrat, refrescant, saludable i de temporada.

Data d'actualització:  02.08.2021