Ingredients (per a 4 persones)
- 2 pebrots vermells, 2 albergínies, 2 cebes
- 8 ous
- 500 g de patates
- 1 llauna petita d'anxoves
- ½ got de llet
- Oli d'oliva verge i sal iodada
Elaboració
- Bulliu les patates senceres, amb pell, en aigua abundant i, si es vol, una mica de sal.
- Un cop cuites, deixeu-les refredar i peleu-les. Mentrestant, col·loqueu els pebrots, les albergínies i les cebes en una safata al forn per escalivar-les a 200 °C durant 45 minuts o 1 hora.
- Passat aquest temps, deixeu refredar les hortalisses cuites, i trossegeu i aixafeu la patata.
- Un cop fredes les verdures, peleu-les i talleu-les a tires, reservant-ne una part que servirà per decorar la part superior del pastís.
- Barregeu la resta d’hortalisses amb la patata aixafada, afegiu-hi els ous, i passeu-ho tot per una batedora fins a obtenir una massa ben homogènia. En el cas que quedi una massa molt espessa, afegiu-hi mig got de llet.
- Prepareu una safata rectangular, poseu-hi un raig d’oli i unteu-ne tota la superfície.
- A continuació, disposeu les tires d’hortalisses reservades prèviament, juntament amb unes quantes anxoves, i, per sobre, aboqueu i repartiu tota la massa homogènia obtinguda de batre les patates amb les verdures i els ous.
- Poseu-ho al forn a 150 °C, amb una safata a sota el bany maria, i deixeu-ho coure durant una hora aproximadament.
- A l’hora de servir el pastís només caldrà tombar-lo i tallar-lo.
Adaptat de: Cuines
Comentari dietètic
Aquesta recepta aporta una bona quantitat d’hortalisses i farinacis, gràcies a les patates. Els ous i les anxoves, garanteixen l’aportació proteica. Per això, ho podem considerar com una recepta força completa. També es pot enriquir amb formatge o fruits secs per donar-li més textura i sabor Es pot acompanyar aquesta preparació amb una amanida refrescant de tomàquet madur, amb ceba i olives. De postres, un granissat de síndria amb fulles de menta fresca. D’aquesta manera, es configura un menú molt equilibrat, refrescant, saludable i de temporada.