Ingredients (per a 4 persones)
- 2 pebrots vermells, 2 albergínies, 2 cebes
- 8 ous
- 500 g de patates
- 1 llauna petita d'anxoves
- ½ got de llet
- Oli d'oliva verge i sal iodada
Preparació
- Bulliu les patates senceres amb pell en una cassola amb aigua abundant i, si es vol, una mica de sal.
- Un cop cuites, deixeu-les refredar i peleu-les. Mentrestant, poseu els pebrots, les albergínies i les cebes en una safata al forn a escalivar, a 200 °C durant 45 minuts o 1 hora.
- Passat aquest temps, deixeu refredar les hortalisses cuites, i trossegeu i aixafeu la patata.
- Un cop fredes les verdures, peleu-les i talleu-les a tires, reservant-ne una part que servirà per decorar la part superior del pastís.
- Barregeu la resta d’hortalisses amb la patata aixafada, afegiu-hi els ous, i passeu-ho tot per una batedora, fins a obtenir una massa ben homogènia. En el cas que quedi una massa molt espessa, afegiu-hi mig got de llet.
- Prepareu una safata rectangular, poseu-hi un raig d’oli i unteu tota la superfície. A continuació, disposeu les tires d’hortalisses reservades amb unes quantes anxoves i, per sobre, aboqueu i repartiu tota la massa homogènia obtinguda de batre les patates amb les verdures i els ous.
- Poseu-ho al forn a 150 °C, amb una safata a sota el bany maria, i deixeu-ho coure durant una hora aproximadament.
- A l’hora de servir el pastís només caldrà tombar-lo i tallar-lo.
Adaptat de: Cuines
Comentari dietètic
Aquesta recepta suposa una bona aportació d’hortalisses, i també de farinacis a través de les patates. Els ous i les anxoves, garanteixen l’aportació proteica. Per això, ho podem considerar com una recepta força completa. Es pot acompanyar aquesta preparació amb una amanida refrescant de tomàquet madur, amb ceba i olives. I per postres, un granissat de síndria amb fulles de menta fresca.
D’aquesta manera, es configura un menú molt equilibrat, refrescant, saludable i de temporada.
Data d'actualització:
02.08.2021