• Inici
  • Fals paté de llenties i nous

Fals paté de llenties i nous

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de llenties cuites
  • 80 g de nous pelades
  • 2 grans d’all
  • 2 llimones
  • 1 cullerada de cafè de comí en pols
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Sal iodada i pebre

Elaboració

  1. Es pelen i es piquen els alls.
  2. Es trituren les llenties, amb les nous, els alls, el suc de la llimona, l’oli, el comí, sal i pebre. S’hi pot afegir una mica d’aigua per millorar-ne la consistència i més suc de llimona, si cal.


Comentari dietètic

Els llegums són aliments amb una densitat de nutrients tan completa i aporten tants beneficis per a la salut, que s’aconsella que estiguin presents a la dieta almenys dues o tres vegades a la setmana. La llentia té un elevat contingut en fibra, proteïna, fòsfor i ferro.

La llimona és una extraordinària font de vitamines, sobretot la C, que es troba especialment a la polpa, i és molt bona per augmentar l’absorció del ferro vegetal abundant a les llenties.

La nou es compon de matèria grassa rica en àcids grassos poliinsaturats (omega 3). També té força proteïnes, hidrats de carboni, fibra, calci, potassi i altres minerals. És un aliment d’alta densitat energètica.

Aquesta preparació, a més de molt saborosa, resulta una alternativa molt bona als patés o embotits a l’hora de preparar els entrepans.

Suggeriment
Aquesta preparació es pot servir com un primer plat amb amanida i pa o per preparar entrepans. 

Data d'actualització:  17.07.2012