Ingredients per a 4 persones
- 400 g de llenties cuites
- 80 g de nous pelades
- 2 grans d’all
- 2 llimones
- 1 cullerada de cafè de comí en pols
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal iodada i pebre
Elaboració
- Es pelen i es piquen els alls.
- Es trituren les llenties, amb les nous, els alls, el suc de la llimona, l’oli, el comí, sal i pebre. S’hi pot afegir una mica d’aigua per millorar-ne la consistència i més suc de llimona, si cal.
Comentari dietètic
Els llegums són aliments amb una densitat de nutrients tan completa i aporten tants beneficis per a la salut, que s’aconsella que estiguin presents a la dieta almenys dues o tres vegades a la setmana. La llentia té un elevat contingut en fibra, proteïna, fòsfor i ferro.
La llimona és una extraordinària font de vitamines, sobretot la C, que es troba especialment a la polpa, i és molt bona per augmentar l’absorció del ferro vegetal abundant a les llenties.
La nou es compon de matèria grassa rica en àcids grassos poliinsaturats (omega 3). També té força proteïnes, hidrats de carboni, fibra, calci, potassi i altres minerals. És un aliment d’alta densitat energètica.
Aquesta preparació, a més de molt saborosa, resulta una alternativa molt bona als patés o embotits a l’hora de preparar els entrepans.
Suggeriment
Aquesta preparació es pot servir com un primer plat amb amanida i pa o per preparar entrepans.