• Inici
  • Amanida tèbia de mongetes de la granja

Amanida tèbia de mongetes de la granja

Ingredients per a 4 persones

  • 800 g de mongetes de la granja
  • 2 pebrots vermells
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 bulb de fonoll
  • 1 llimona
  • 1 manat petit de julivert
  • 2 grans d’all
  • 1 brot de romaní, si pot ser, fresc
  • 1 fulla de llorer
  • 6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada sopera de vinagre de vi negre
  • sal i pebre

Elaboració

1. Es netegen els pebrots i s’unten amb oli.
2. Es posen a coure al forn amb el grill encès i al més a prop possible, perquè se socarrimin les pells sense que s’estovin.
3. Una vegada socarrimats, es posen en un recipient tapats una estona.
4. Quan s’han refredat, es pelen, es retiren les llavors i es tallen a trossos.
5. Es prepara l’amaniment barrejant dins una tassa la sal, el pebre, el vinagre i l’oli.
6. En una cassola es posa a coure la ceba pelada i picada fina, juntament amb dues cullerades soperes d’oli durant 3-4 minuts.
7. S’hi afegeix l’all pelat i picat, el fonoll tallat a daus petits, el romaní i el llorer, i es cou uns 5 minuts, remenant de tant en tant.
8. S’afegeixen les mongetes i es cou uns 2 minuts més.
9. Seguidament, es treu del foc, deixant-ho refredar uns minuts.
10. En un bol es barregen les mongetes, els pebrots, la pela de la llimona ratllada, el julivert net i picat i l’amaniment.
11. Es rectifica de sal i pebre i se serveix tebi.

En coure els pebrots vermells, es pot aprofitar l’escalfor del forn, i per tant, economitzar energia, coent uns moniatos, unes patates (que es poden utilitzar com a guarnició en un altre àpat) o torrant unes ametlles, per exemple.

Data d'actualització:  19.04.2016