• Inici
  • Amanida tèbia de mongetes blanques

Amanida tèbia de mongetes blanques

Bàner logo AIFV

Ingredients per a 4 persones

  • 800 g de mongetes blanques
  • 2 pebrots vermells
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 bulb de fonoll
  • 1 llimona
  • 1 manat petit de julivert
  • 2 grans d’all
  • 1 brot de romaní, si pot ser, fresc
  • 1 fulla de llorer
  • oli d’oliva verge
  • 1 cullerada sopera de vinagre de vi negre
  • pebre i sal iodada

 

Elaboració

  1. Es netegen els pebrots i s’unten amb oli.
  2. Es posen a coure al forn amb el grill encès i el més a prop possible, perquè se socarrimin les pells sense que s’estovin.
  3. Una vegada socarrimats, es posen en un recipient tapats una estona.
  4. Quan s’han refredat, es pelen, es retiren les llavors i es tallen a trossos.
  5. Es prepara l’amaniment barrejant, dins una tassa, el pebre, el vinagre, l’oli i, si es vol, una mica de sal.
  6. En una cassola es cou la ceba pelada i picada fina amb oli, durant 3-4 minuts.
  7. S’hi afegeix l’all pelat i picat, el fonoll tallat a daus petits, el romaní i el llorer, i es cou uns 5 minuts, remenant de tant en tant.
  8. S’afegeixen les mongetes i es cou uns 2 minuts més.
  9. Seguidament, es treu del foc, deixant-ho refredar uns minuts.
  10. En un bol es barregen les mongetes, els pebrots, la pela de la llimona ratllada, el julivert net i picat i l’amaniment.
  11. Es rectifica de pebre i, si es vol, de sal, i se serveix tebi.

 

Comentari dietètic

Els llegums són un aliment molt nutritiu, econòmicament molt accessibles i amb moltes possibilitats gastronòmiques. En aquesta recepta es presenten les mongetes blanques amb hortalisses i en un format original: una amanida tèbia. Per això, en resulta un plat molt saludable i diferent, que pot servir-se a finals d’estiu. Pot constituir un plat únic que es pot completar amb fruita fresca del temps, o bé, amb algun segon plat lleuger, com per exemple una truita d’hortalisses de temporada.

 

Data d'actualització:  27.09.2021