• Inici
  • Tallarines amb espàrrecs i bolets

Tallarines amb espàrrecs i bolets

Bàner amb logotip oficial i lema AIFV 2021

INGREDIENTS PER QUATRE PERSONES

250 g de tallarines (preferentment integrals)
400 g de bolets variats (frescos, en funció de l'època de l'any; sinó, en conserva o secs)
400 g d'espàrrecs verds o bladers
2 grans d'all
6 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
1 cullerada de suc de llimona
Julivert fresc
Pebre negre


ELABORACIÓ

1. Netegeu i trossegeu els bolets i els espàrrecs a una mida semblant.
2. Poseu l'oli a la paella i afegiu-hi els grans d'all pelats i aixafats.
3. Deixeu que es daurin a foc lent i després traieu-los.
4. Afegiu a la paella els espàrrecs i els bolets i condimenteu-los amb pebre negre, unes gotes de suc de llimona i si es vol, una mica de sal.
5. Remeneu bé i afegiu-hi un parell de cullerades d'aigua.
6. Tapeu-ho tot i deixeu-ho coure, a foc baix, durant uns quinze minuts.
7. En una olla amb aigua abundant a punt d'ebullició, coeu les tallarines i retireu-les al punt o al dente.
8. Escorreu la pasta, col·loqueu-la en una safata o bé en un bol gran i afegiu-hi la preparació de bolets i d'espàrrecs, remenant amb compte.
9. Serviu-ho ben calent, condimentat amb julivert picat.


COMENTARI DIETÈTIC

L'ingredient principal d'aquesta recepta és la pasta i les verdures (espàrrecs i bolets). Si s’hi afegeix formatge ratllat o bé s’acompanya d’un segon plat a base de carn, peix, ous o llegums, i  amb unes  postres de fruita fresca i estacional, obtenim un menú complet i equilibrat

En la preparació, no hi ha cap ingredient d'origen animal, de manera que és una opció adequada per a persones vegetarianes. Si es vol, es pot condimentar amb  una mica de formatge ratllat (uns 10 g per plat).

Per acabar, recordeu que si no es vol afegir sal, aquesta és una preparació prou gustosa condimentada amb el pebre negre, l'all i el julivert.

Data d'actualització:  29.03.2021