Ingredients per a 4 persones
- 250 g de tallarines (preferentment integrals)
- 400 g de bolets variats (frescos, en funció de l'època de l'any; sinó, en conserva o secs)
- 400 g d'espàrrecs verds o bladers
- 2 grans d'all
- 6 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de suc de llimona
- Julivert fresc
- Pebre negre
Elaboració
- Netegeu i trossegeu els bolets i els espàrrecs a una mida semblant.
- Poseu l'oli a la paella i afegiu-hi els grans d'all pelats i aixafats.
- Deixeu que es daurin a foc lent i després traieu-los.
- Afegiu a la paella els espàrrecs i els bolets i condimenteu-los amb pebre negre, unes gotes de suc de llimona i si es vol, una mica de sal.
- Remeneu bé i afegiu-hi un parell de cullerades d'aigua.
- Tapeu-ho tot i deixeu-ho coure, a foc baix, durant uns quinze minuts.
- En una olla amb aigua abundant a punt d'ebullició, coeu les tallarines i retireu-les al punt o al dente.
- Escorreu la pasta, col·loqueu-la en una safata o bé en un bol gran i afegiu-hi la preparació de bolets i d'espàrrecs, remenant amb compte.
- Serviu-ho ben calent, condimentat amb julivert picat.
Comentari dietètic
L'ingredient principal d'aquesta recepta és la pasta i les verdures (espàrrecs i bolets). Si s’hi afegeix formatge ratllat o bé s’acompanya d’un segon plat a base de carn, peix, ous o llegums, i amb unes postres de fruita fresca i estacional, obtenim un menú complet i equilibrat.
En la preparació, no hi ha cap ingredient d'origen animal, de manera que és una opció adequada per a persones vegetarianes. Si es vol, es pot condimentar amb una mica de formatge ratllat (uns 10 g per plat).
Per acabar, recordeu que si no es vol afegir sal, aquesta és una preparació prou gustosa condimentada amb el pebre negre, l'all i el julivert.
Data d'actualització:
26.09.2023