• Inici
  • Llom rostit amb taronja i pinyons

Llom rostit amb taronja i pinyons

Ingredients per a sis o vuit persones

  • 1 kg de llom de porc en una peça
  • 2 taronges
  • 40 ml de conyac
  • 3-4 cullerades soperes de pinyons
  • 250 g de fulles d'enciams diferents (ruca, canonges, escarola, roure)
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre negre


Elaboració
1. Salpebreu la peça de llom i daureu-la ràpidament en una cassola.
2. Escalfeu el forn a 180°C, col·loqueu el llom en una safata i regueu-lo amb una mica d'oli.
3. Deixeu-lo coure aproximadament uns vint minuts.
4. Prepareu en un got de 250-300 ml el suc d'una taronja, dos dits de conyac i dos dits més d'aigua.
5. Afegiu-hi els pinyons per tal que es vagin macerant.
6. Tombeu la peça de llom i regueu-la amb el preparat del got.
7. Deixeu-lo coure uns vint minuts més, tot mullant amb el suc la peça de carn.
8. Talleu unes rodanxes molt primes de taronja i col·loqueu-les per damunt de la carn, deu minuts abans d'acabar la cocció.
9. Talleu la carn en rodanxes ben primes, afegiu-hi la salsa de taronja i pinyons i guarniu el plat amb la barreja d'enciams.


Proposta de menú

Crema de carbassó
Llom rostit amb taronja i pinyons
Broquetes de pinya gratinada


Comentari dietètic

La recepta que us proposem és un segon plat molt saborós i de fàcil preparació. El llom és una part del porc força magra, és a dir, amb un baix contingut en greix, i la manera de preparar-lo (rostit) no incrementa gaire el valor energètic del plat, però li proporciona un interessant toc de sabor. La major part de l'alcohol procedent del conyac s'evapora durant la cocció. La guarnició, a base de diferents tipus d'enciams, ajuda perquè el plat resulti lleuger.

Aquest suggeriment pot ser apropiat fins i tot per a aquelles persones que vulguin controlar el consum de greixos, d'energia o de sal (sense afegir sal en la preparació), i també per a persones amb diabetis (el menú proporciona pocs hidrats de carboni, que en tot cas caldrà complementar). 

Data d'actualització:  12.04.2017