Ingredients per a 8 persones
- 1 kg de llom de porc en una peça
- 2-3 taronges
- 50 ml de moscatell
- 3-4 cullerades soperes de pinyons ( en lloc dels pinyons es pot utilitzar ametlla o avellanes picades o trossejades)
- 250 g de fulles d'enciams diferents (ruca, canonges, escarola, roure)
- Oli d'oliva verge
- Pebre negre
- Sal iodada
Elaboració
- Salpebreu el llom i daureu-lo en una cassola.
- Escalfeu el forn a 180 °C, col·loqueu el llom en una safata i regueu-lo amb una mica d'oli.
- Coeu-lo aproximadament durant uns 20 minuts.
- En un got de 250-300 ml, prepareu una mescla amb el suc d'una taronja, dos dits de moscatell i dos dits d'aigua.
- Afegiu-hi els pinyons (o els fruits secs que preferiu) perquè es vagin macerant.
- Gireu el llom i regueu-lo amb la barreja del got.
- Coeu-lo durant 20 minuts més, tot mullant la peça de carn amb el seu propi suc.
- Talleu unes rodanxes molt fines de taronja i 10 minuts abans d’acabar la cocció col·loqueu-les per damunt de la carn.
- Talleu la carn en rodanxes primes. Serviu-la amb la salsa de taronja i pinyons de la safata i guarniu el plat amb la barreja d'enciams.
Comentari dietètic
Aquesta recepta és un segon plat saborós, fàcil de preparar i original, gràcies a l’ús de la taronja com a ingredient.
El llom és una peça magra de carn de porc, una carn vermella que es recomana consumir com a màxim dues vegades per setmana.
La guarnició d’enciams ajuda a incorporar verdures al menú.
És recomanable acompanyar aquest plat amb un primer compost per una combinació d’hidrats de carboni (arròs, pasta, llegums o patata) i verdures. Com a postres, es recomana fruita fresca de temporada.