El 24 de març és el Dia Mundial de la Tuberculosi, data que coincideix amb la commemoració anual del descobriment, el 1882, del bacteri causant de la malaltia, el Mycobacterium tuberculosis, també anomenat bacil de Koch, pel metge i microbiòleg alemany Robert Koch. L'objectiu de la jornada és conscienciar el públic de les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la tuberculosi i intensificar els esforços per posar fi a l'epidèmia mundial.
La tuberculosi és una malaltia infecciosa d’origen bacterià que pot afectar molts òrgans encara que, amb més freqüència, afecta els pulmons. Es transmet de persona a persona a través de l’aire quan un malalt de tuberculosi pulmonar tus, esternuda o escup.
Normalment, la tuberculosi té una evolució lenta (durant mesos o fins i tot anys), però es pot presentar d'una forma aguda i més greu en les persones amb poques defenses com, per exemple, els infants, les persones grans, les persones portadores del virus de la sida o amb càncer o diabetis. Si les persones afectades per la malaltia segueixen de manera correcta el tractament de llarga durada es poden curar completament i evitar l’aparició de resistències a fàrmacs.
Més informació