Participar en activitats d'aprenentatge s'associa a nombrosos efectes positius, incloent la millora del benestar psicològic, l'autoconfiança i el reforç de les relacions socials.
Aquests efectes s'observen a totes les edats, i s'ha vist que són més importants en les persones que participen en aquestes activitats regularment al llarg de la seva vida.
L'aprenentatge positiu per al benestar emocional pot ser formal o informal i no ha de tenir necessàriament una utilitat concreta mes enllà de satisfer la pròpia curiositat o interès. És recomanable, per tant, que concordi amb els propis interessos, capacitats i valors.
Intenteu mantenir una actitud oberta a l'aprenentatge de coses noves i trobar un espai de temps regular per dedicar-vos-hi. Podeu intentar redescobrir interessos o aficions antigues o triar nous reptes. L'aprenentatge pot ser més formal (inscriure-us a un curs que us interessi a un centre cívic proper a casa, aprendre un nou idioma o a tocar un instrument, per exemple), o més informal (aprendre a cuinar el vostre plat favorit o assumir una responsabilitat diferent a casa o a la feina).
Intenteu mantenir una actitud oberta a l'aprenentatge de coses noves i trobar un espai de temps regular per dedicar-vos-hi
Creativitat i salut
Cultivar la pròpia creativitat mitjançant la participació regular en activitats artístiques com la pintura, la música o l'escriptura s'ha associat en diferents estudis a millores en l'autoconfiança i la motivació, i a reduccions en el nivell d'estrès, i pot tenir també efectes positius en el benestar.