Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els entorns saludables són aquells que “recolzen la salut i ofereixen a les persones protecció enfront de les amenaces per a la salut, permetent-los ampliar les seves capacitats i desenvolupar autonomia. Comprenen els llocs on viuen les persones, la seva comunitat local, la llar, els centres d’estudi, els llocs de treball i l’esbarjo, incloent-hi l'accés als recursos sanitaris i les oportunitats per al seu empoderament”.
A més, els entorns saludables promouen eleccions saludables amb relació als estils de vida; per exemple, espais on practicar activitat física, un ambient lliure de fum, zones verdes i un accés fàcil a aliments saludables.

Els factors lligats a l’entorn i a la comunitat, i les condicions laborals, educatives i socioeconòmiques, poden millorar o perjudicar la salut.

Totes les persones tenen la possibilitat de canviar el seu entorn: petites accions individuals i quotidianes poden comportar grans beneficis col·lectius.

La contaminació atmosfèrica, la qualitat de l’aigua de consum humà, la temperatura o l’exposició a les plagues poden ser perjudicials per a la salut.

És aquella que reforça constantment la seva capacitat com a entorn saludable per viure-hi, aprendre i treballar.

És aquella que, a més de complir amb les mesures de prevenció de riscos laborals, vetlla pel benestar dels seus treballadors.

Adoptar estils de vida saludables en l’entorn laboral, on les persones adultes passen prop d’un terç de la seva vida, és clau per millorar el benestar.

La pràctica regular d’activitats en contacte amb l’entorn natural contribueix a la millora de la salut física i mental i a la prevenció de malalties.