
A l’estiu convé optar per una alimentació fresca i variada, rica en fruites i verdures i hortalisses. Aquests aliments contenen vitamines, minerals, fibra i altres substàncies beneficioses, entre les quals hi ha l'aigua, que ajuda a mantenir-se hidratat.
La varietat de fruites d’aquesta època de l’any, més enllà de la síndria i el meló, fa més fàcil seguir la recomanació de menjar, almenys, cinc racions de fruita i verdura al dia: albercocs, préssecs, nectarines, figues, prunes…
Els mesos de calor també venen carregats de verdures de temporada, com ara el carbassó, el pebrot, l'albergínia, el cogombre, les cebes o el blat de moro.
Aprofiteu l'estacionalitat: les fruites i les verdures de temporada són més gustoses, acostumen a ser més econòmiques i són més sostenibles per al medi ambient, sempre que també procurem que siguin de producció local.
Si necessiteu idees per integrar aquests productes en els vostres àpats diaris o voleu conèixer-ne les propietats nutricionals, aprendre a consumir-les amb seguretat o saber com evitar-ne el malbaratament, visiteu l'espai Més fruites i hortalisses, on podeu trobar receptes i material divulgatiu en diferents formats per promoure el consum conscient, segur i sostenible de fruites i hortalisses.
Seguir les normes bàsiques d'higiene alimentària des del moment de comprar els aliments fins que es consumeixen ajuda a garantir-ne la seguretat i a prevenir intoxicacions alimentàries, més freqüents en l’època d’estiu.
Amb l'arribada del bon temps, augmenta el nombre de menjars que es fan a l’aire lliure, com ara barbacoes, pícnics, etc., que ens permeten gaudir dels aliments en un entorn agradable.
Les elevades temperatures de l’estiu i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix poden afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària. Per evitar-ho, cal tenir en compte les normes bàsiques d'higiene en la conservació dels aliments i en l’elaboració dels menjars.