Els mesos d’estiu són sinònim de calor i vacances. Això, sovint, té conseqüències en el que mengem, ja que és una època festiva, en la que canviem els horaris i els costums. Per una banda, el fet que no hi hagi presses per complir horaris laborals i escolars, fa que s’endarrereixin les hores de l’esmorzar, el dinar i el sopar. Per l’altra banda, tant la calor, com el context de relaxació i distensió de les vacances, canvia les rutines alimentàries i els aliments que en formen part.
Amb l'arribada del bon temps, també augmenta el nombre de menjars que es fan a l’aire lliure, com ara barbacoes, pícnics, etc., que ens permeten gaudir dels aliments en un entorn agradable. Les elevades temperatures de l’estiu i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix poden afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària. Per evitar-ho, cal tenir en compte les normes bàsiques d'higiene en la conservació dels aliments i en l’elaboració dels menjars.
Aperitius saludables per gaudir de l'estiu
Propostes d'aperitius estiuencs, gustosos, refrescants i nutritius, amb aliments i begudes saludables.
A més calor, més fruites i verdures!
La temporada més calorosa de l’any, el moment perfecte per incorporar més fruites i verdures fresques als àpats.
Les millors opcions de gelats i granissats
Idees per elaborar gelats i granissats saborosos i refrescants a partir de fruites i hortalisses madures.
Seguretat alimentària, a l'estiu més que mai!
Consells d'higiene, conservació i preparació dels aliments, especialment importants quan fa calor.