Una alimentació saludable és un aspecte rellevant per al manteniment de la salut. A més, des del moment del diagnòstic de càncer una adequada nutrició esdevé un element essencial per al correcte funcionament de les funcions biològiques i la sensació de benestar.
Segons la situació individual de cada persona, el tipus de càncer i el tipus de tractament, les necessitats nutricionals són diferents. En qualsevol cas, una alimentació adequada contribuirà a:
- Millorar el funcionament general del cos.
- Evitar oscil·lacions de pes importants.
- Ajudar al millor funcionament dels tractaments.
- Afrontar en millors condicions físiques els possibles efectes secundaris dels tractaments.
- Tenir més sensació de benestar i qualitat de vida.
Durant el tractament poden aparèixer efectes secundaris que interfereixin en l’alimentació, però malgrat això, cal mantenir una ingesta energètica i nutricional adequada. En aquest sentit no hi ha regles rígides i vàlides per a totes les persones, es poden adoptar solucions alternatives i imaginatives per mantenir una alimentació saludable i adaptada a la situació que s'estigui vivint, de manera que menjar continuï essent una activitat agradable de la vida.