L'aigua és imprescindible per a la vida perquè permet mantenir l’organisme en un bon estat d’hidratació.
L'aigua és una beguda i també està present en molts aliments, sobretot en les fruites i les hortalisses, però també en els productes lactis, la carn i el peix, el pa, la pasta i els llegums cuits, i en moltes altres begudes.
L’aigua és la millor beguda en qualsevol etapa de la vida i en qualsevol estat fisiològic (activitat física, embaràs i alletament, vellesa, etc.), ja que no conté sucres ni edulcorants, ni alcohol. També és l’opció més econòmica, especialment la de l’aixeta que, en no implicar l’ús d’envasos per a la distribució i suposar menys despesa energètica, té, a més, un impacte mediambiental més baix.
L'aigua és una beguda i també està present en molts aliments, sobretot en les fruites i les hortalisses
Quan cal beure aigua i en quina quantitat?
Cal beure aigua sovint i en qualsevol moment del dia, tant abans, com durant o després dels àpats. En el cas de les persones adultes amb un bon estat de salut n’hi ha prou amb beure’n quan es té set. Ara bé, hi ha algunes situacions en què cal cal prestar-hi més atenció i garantir una ingesta adequada, i cal oferir-ne sovint, garantir-ne una disponibilitat fàcil i, en alguns casos, programar-ne la ingesta:
- En la infància i la vellesa
- Quan es pateixen algunes malalties
- Durant la realització d’exercici físic
- Quan les temperatures ambientals són altes
En casos de pràctica d’esports de llarga durada (més d’una hora) i en condicions ambientals extremes (molt fred o molta calor), consulteu un/a professional de la salut per ajustar la ingesta d’aigua i minerals a les vostres necessitats.