A l'administració sanitària del sistema de salut de Catalunya hi ha cinc òrgans que treballen conjuntament per assolir un mateix objectiu: oferir una atenció sanitària de qualitat a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
-
Departament de Salut (Obre en una nova finestra)
Organisme responsable d’exercir les funcions executives que té atribuïda la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de la salut.
-
Servei Català de la Salut (CatSalut) (Obre en una nova finestra)
Garanteix l'atenció sanitària de cobertura pública, integral i de qualitat a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, mitjançant una adequada adaptació de l'oferta a les necessitats de la població.
-
Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) (Obre en una nova finestra)
Vetlla per la millora de la salut individual i col·lectiva mitjançant la promoció i la protecció de la salut, la prevenció i la gestió de les alertes epidemiològiques i alimentàries, i la salut laboral.
-
Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) (Obre en una nova finestra)
Entitat que genera coneixement rellevant per contribuir a la millorar de la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat del sistema de salut de Catalunya.
-
Fundació TIC Salut Social (Obre en una nova finestra)
Organisme que treballa per impulsar el desenvolupament i la utilització de les TIC i el treball en xarxa en l'àmbit de la salut, fa d’observatori de noves tendències, innovació i seguiment d'iniciatives emergents, i ofereix serveis de normalització i homologació de productes.
-
Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT)
El SISCAT és el paraigües que integra tots els recursos sanitaris públics amb diversitat de proveïdors i fórmules de gestió: equips d'atenció primària, hospitals, centres sociosanitaris, centres de salut mental, recursos de transport sanitari urgent i altres serveis sanitaris (rehabilitació, oxigenoteràpia, etc.).
-
El constitueixen les entitats, els gestors, els professionals i els respectius col·legis, empreses del sector salut, les patronals, el món local, l’àmbit social, l’associatiu i de participació col·legiada o no i els voluntaris.