El sistema de salut de Catalunya és un complex conjunt d'engranatges que funciona gràcies a milers de professionals que es dediquen en cos i ànima a investigar, estudiar, diagnosticar, curar, cuidar i assistir a qui ho necessita: la suma de batecs que el mantenen viu.
El sistema sanitari català abasta el conjunt dels serveis d'atenció a la salut públics, universals, equitatius i sostenibles. La majoria d'ells es presten en centres assistencials de naturalesa diversa (centres d'atenció primària, hospitals, centres d'atenció sociosanitària, centres de salut mental i addiccions, entre altres), però també n'hi ha que s'ofereixen en altres tipus d'establiments, com les farmàcies, al domicili, a distància, o que no són purament assistencials, com ara la recerca i la innovació. Tots aquests recursos, que pertanyen a diferents entitats proveïdores, s'integren en una única xarxa i es coordinen per assolir un objectiu comú: millorar la salut de les persones, que són al centre del propi sistema.
La singularitat del nostre sistema de salut, que rau en la separació de funcions de planificació, finançament i provisió de serveis, i en la diversitat de proveïdors, i sobretot, els seus resultats, l'han fet atractiu més enllà de les nostres fronteres i l'han convertit en un model d'excel·lència, capaç de dotar Catalunya d'un nivell de benestar i d’esperança de vida només comparables amb els països més avançats en atenció sanitària.
Presentació i funcions dels òrgans que configuren l'administració sanitària de Catalunya.
Àrees de treball del sistema sanitari públic per donar resposta a les necessitats de salut de la ciutadania.
Ventall d'estratègies definides a partir d'una visió àmplia del concepte de salut, més enllà de l'absència de malaltia.