És una situació força freqüent i pot causar pèrdua de pes. Per a una nutrició adequada és necessari una aportació suficient de proteïnes i calories, evitant oscil·lacions importants del pes.

Recomanacions

  • Fraccioneu els àpats al llarg del dia.
  • Feu servir plats petits perquè sembli que hi ha poca quantitat.
  • Eviteu aliments calents. És millor que estiguin a temperatura ambient o freds.
  • Tingueu cura de les textures perquè siguin agradables, fàcils de mastegar i empassar, que no us entretinguin gaire.
  • Cuideu la presentació dels plats i l’ambient en el moment de menjar per afavorir que sigui una estona agradable.
  • Feu servir coberts de plàstic.
  • Eviteu les olors del menjar. Eviteu cuinar, millor si poden fer-ho per vosaltres.
  • Beveu líquids fora dels àpats principals per evitar sentir-vos tips. Podeu beure aigua, sucs, batuts…
  • Enriquiu els plats. Així, encara que mengeu quantitats reduïdes, tindreu garantida l’aportació diària dels nutrients necessaris. Per exemple:
    • Feu servir llet sencera, nata, formatges, o fruits secs triturats per donar consistència als plats amb salses o caldos.
    • Afegiu clares d’ou cuites als menjars, això augmenta l’aportació de proteïnes i molt poc el volum dels plats.
    • Feu postres en què la base principal sigui la llet, el gelat, els batuts, etc.
  • Si és possible mengeu un refrigeri abans d’anar a dormir. No afectarà el menjar següent i la sensació de sadollament pot ajudar-vos a iniciar el son.
  • Porteu a sobre petits refrigeris, com ara batuts o fruits secs, per si teniu gana fora d’hores.

En el cas que continueu perdent pes ho heu de comunicar a l’equip assistencial.

Data d'actualització:  17.07.2018