
Aquest projecte utilitza una estratègia multifactorial basada en l’experiència portada a terme a l’estat de Michigan pel doctor Peter Pronovost de la Universitat Johns Hopkins.
L’objectiu principal és disminuir la taxa mitjana estatal de bacterièmia relacionada amb catèter a menys de 4 episodis per 1.000 dies d’ús catèter venós central, la qual cosa representa una reducció del 40% respecte a la taxa mitjana dels últims cinc anys en les UCI espanyoles.
Uns altres objectius fonamentals del projecte són crear una xarxa d’UCI que apliqui pràctiques segures d’efectivitat demostrada i promoure la cultura de la seguretat en les UCI de l’SNS.
D’altra banda, la vigilància és el requisit necessari per avaluar la qualitat assistencial i monitorar les mesures dirigides a millorar-la. En aquest sentit, l’anàlisi de les dades del registre de les infeccions adquirides a les UCI (ENVIN-HELICS) permet avaluar les millores observades en les taxes d’infecció a partir de la implantació del projecte “Bacterièmia zero”.
Informació relacionada
-
Seguretat dels pacients crítics a les UCI de Catalunya
-
Pneumònia Zero
Ventilació mecànica
-
ITU Zero
Sondes vesicals
-
Resistència Zero
Bacteris multiresistents