La Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica (CTMDC) vetlla perquè els criteris sobre els drets d'informació concernents a la salut i l'autonomia del pacient i la documentació clínica siguin homogenis en el sistema de salut a Catalunya.
La Llei 41/2002, de 14 de novembre, bàsica reguladora de l’autonomia del pacient i de drets i obligacions en matèria d’informació i documentació clínica, defineix la documentació clínica com “el suport de qualsevol tipus o classe que conté un conjunt de dades i informacions de caràcter assistencial”.
La normativa també inclou les definicions de dos conceptes relacionats:
- Informació clínica: “tota dada, sigui quina sigui la seva forma, classe o tipus, que permet adquirir o ampliar coneixements sobre l’estat físic i la salut d’una persona, o la forma de preservar-la, cuidar-la, millorar-la o recuperar-la”.
- Història clínica: “el conjunt de documents que conté les dades, valoracions i informacions de qualsevol índole sobre la situació i l’evolució clínica d'un pacient al llarg del procés assistencial”. I quan regula els usos de la documentació que integra la història clínica, especifica que el principal és l’assistencial, si bé es pot emprar per a altres usos com la recerca, l’epidemiologia, la salut pública, la docència o la finalitat judicial, en determinades condicions.
Funcions, normativa i composició de la Comissió.
Recomanacions que la Comissió emet sobre els seus àmbits de treball per establir criteris homogenis en el procés de gestió de la documentació clínica.
Accés a la legislació d'àmbit català i estatal sobre els drets d'informació concernents la salut i l'autonomia del pacient, i la documentació clínica.
Formulari per fer arribar consultes, comentaris i suggeriments a la Comissió.
Criteris i recomanacions en la gestió de la documentació clínica - 1a Jornada de la Comissió