Jaume Estany i Xavier Rodriguez, nous directors del SEM

Torna
Dijous, 15 de juliol de 2021
  • El Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) renova el seu lideratge per impulsar una millor resposta a aquesta fase de la COVID

Avui s’ha reunit el Consell d’Administració del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), i ha acordat iniciar una nova etapa en la institució, amb l’aposta decidida per fer front als nous reptes que permetin respondre en les millors condicions a la nova onada de la pandèmia, i després de més d’un any i mig encarant la COVID.

Així, s’han aprovat canvis en la Direcció de l’entitat i en el si del Consell d’Administració. S’ha acordat que sigui Jaume Estany qui exercirà les funcions de gerent del SEM i Xavier Rodríguez, les d’adjunt a Gerència, davant la nova etapa que ha d’afrontar l’entitat, amb la mirada posada en el proper concurs de transport sanitari i amb l’objectiu de garantir una òptima direcció del SEM. D’aquesta manera, queda cessat del càrrec de gerent Antoni Encinas, a qui se li agraeix la tasca realitzada, la implicació i la dedicació del lideratge de la institució.

També s’ha nomenat la directora del Servei Català de la Salut, CatSalut, Gemma Craywinckel, com a presidenta del Consell d’Administració del SEM en substitució d’Adrià Comella. D’altra banda, s’ha acordat el nomenament de Jaume Estany com a vicepresident del Consell i també com a president de la Comissió Executiva, en substitució de Xènia Acebes, qui ha fet una gran labor al capdavant de la Comissió el darrer temps.

D’aquesta manera, el Consell d’Administració fa l’encàrrec, a Estany i a Rodríguez, de l’anàlisi de futur del SEM, en especial duent a terme funcions d’avaluació i definició de les fórmules d’organització dels serveis d’emergències extrahospitalàries; així com també del transport sanitari i del 061 Salut Respon, que gestiona actualment el SEM.

Jaume Estany és l’actual gerent del Consorci Sanitari de Barcelona (CBS) i des del 2009 ocupava la vicepresidència primera del SEM, on també ha estat director en funcions en tres ocasions. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, és especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, en Medicina de Treball i diplomat en Gestió Hospitalària per ESADE. Estany compta també en el seu currículum amb càrrecs de gestió en atenció primària i d’hospitals de Catalunya i les Balears.

Xavier Rodriguez ha estat al capdavant de la Direcció de Serveis del Departament de Salut del 2007 al 2021. Economista per la Universitat de Barcelona i PDG (Programa de Direcció General) per IESE, Rodriguez ha estat membre dels òrgans de govern del CatSalut, de l’Institut Català de la Salut (ICS), i del SEM, entre d’altres entitats de l’àmbit sanitari.

El Consell d’Administració ha volgut fer una menció especial, en la seva reunió, als professionals del SEM, que sempre són al peu del canó i més ara, que en plena cinquena onada estan fent un esforç ingent, mostrant així una confiança total en que seguiran treballant amb el mateix nivell d’excel·lència amb que ho fan sempre.