El Departament de Salut dona material sanitari i una ambulància del SEM a Ucraïna

Torna
Dijous, 19 de maig de 2022
  • A l'acte d’entrega, hi ha participat la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament, Meritxell Budó; el cònsol general del consolat d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, i el cònsol Oleksandr Dzoma, entre d'altres autoritats
El Departament de Salut dona material sanitari i una ambulància del SEM a Ucraïna

El Departament de Salut dona material sanitari i una ambulància del SEM a Ucraïna

El Departament de Salut ha donat al Govern d’Ucraïna material sanitari i un vehicle medicalitzat que pot funcionar com a unitat de Suport Vital Avançat. D’aquesta manera, el Departament vol contribuir en l’ajuda a Ucraïna des de l’àmbit sanitari.

Aquest vehicle del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha estat modificat per poder utilitzar-lo en situacions adverses i de conflicte. Per això, s’ha retolat el sostre del vehicle amb una creu roja sobre fons blanc per tal de garantir una major visibilitat de l’ambulància; la substitució de la paraula ‘AMBULÀNCIA’ per la seva traducció en anglès, ‘AMBULANCE’, i la retirada dels codis de la unitat i els logotips del SEM i del 112. Ara bé, s’ha mantingut la senyalística de la Generalitat de Catalunya i de l’estrella de la vida a les portes laterals i posteriors del vehicle.

A més de la donació de l’ambulància, el Departament de Salut ha inclòs material sanitari del Servei Català de la Salut (CatSalut) i del SEM al lliurament: 20 bombes volumètriques Sapphire, 100 pulsioxímetres Oxywatch, 10 aspiradors secrecions 26 ATMOS LC27, un reanimador Ambu, 4.000 mascaretes FFP2, 200 granotes diferents talles 5b/6b i un desfibril·lador extern automàtic (DEA).

En l’acte d’entrega, celebrat aquest matí a la seu del SEM, hi ha participat la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó, el director de Relacions Internacionals i Cooperació, Josep Antoni Pujante, i el gerent del SEM, Jaume Estany. En representació del Govern d’Ucraïna hi ha assistit el cònsol general del consolat d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, i el cònsol Oleksandr Dzoma.