INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 80 g de farina de cigró
- 10 ml de vinagre
- 5 g de farina d’arròs
- 5 g de llevat
- 100 g de patata
- 50 g de pastanaga
- 50 g de porro
- 200 ml d’oli d’oliva verge
- sal iodada
ELABORACIÓ
- Talleu a la brunesa la pastanaga i el porro, conservant una part per decorar el plat. Sofregiu-ho tot amb un raig d’oli d’oliva (i una mica de sal, si es vol).
- Talleu a daus la patata i fregiu-la. Després, afegiu-la a la verdura d’abans.
- Barregeu la farina de cigró, el vinagre, la farina d’arròs, el llevat i una punta de sal, i remeneu-ho amb unes barnilles. Deixeu-ho reposar una hora perquè el llevat faci efecte.
- En una paella antiadherent ben calenta, afegiu un raig d’oli d’oliva i aneu cuinant les truites com si fossin truites d’ous.
- Amb la verdura que havíem conservat abans, feu una tempura de farineta: aconseguiu uns talls una mica grans, enfarineu-los i fregiu en oli ben calent.
- Emplateu la truita de farina i decoreu amb la tempura de les verdures.
Recepta cedida per Cuinatur
COMENTARI DIETÈTIC
La farina de cigró té la mateixa composició nutricional que el llegum sec, de manera que suposa una aportació de proteïnes molt interessant. Aquesta recepta contribueix a augmentar el consum de llegums amb una presentació diferent. Pot constituir un segon plat, tal com es faria amb una truita d’ous, i en aquest cas, a més, s’acompanya d’una aportació prou important d’hortalisses.
Data d'actualització:
11.03.2021