Ingredients per a 4 persones
- 4 peres madures
- 1 brot de vainilla
- ½ llimona
Preparació
- Netegeu i peleu les peres.
- Granissat de pera: Tritureu una pera i poseu-la al congelador. Remeneu-la de tant en tant perquè es granissi.
- Compota de pera: Coeu dues peres amb una mica d’aigua i un tros de vainilla. Quan les peres són cuites, traieu la vainilla de la preparació, tritureu i deixeu refredar.
- Talleu la pera restant a daus petits, esquitxeu amb suc de llimona i reserveu a la nevera.
- Munteu les postres en un got o copa, en aquest ordre:
- Daus de pera com a base,
- Capa de compota de pera
- Per sobre, el granissat de pera.
Comentari dietètic
Les postres a base de fruita fresca sempre són una opció lleugera i refrescant. En aquesta recepta es poden aprofitar les peres madures per preparar una deliciosa compota, mentre que és recomanable reservar una pera més ferma per tallar-la a daus. Una altra opció és barrejar diverses fruites per enriquir el plat. Per exemple podeu utilitzar: una poma per la compota, préssec per als daus i meló per al granissat. Això aporta textures i sabors diferents i fa que les postres siguin més atractives.