Ingredients per a 4 persones
- 4 peres madures
- 1 brot de vainilla
- ½ llimona
Preparació
- Es netegen les peres i es pelen.
- Es prepara un granissat de pera: es tritura una pera i es deixa al congelador. Es va remenant de tant en tant.
- Es prepara la compota de pera: es couen 2 peres en una mica d’aigua i un tros de vainilla. Quan les peres són cuites, es treu la vainilla de la preparació, es tritura i es deixa refredar.
- Es talla la pera restant a daus petits, s’esquitxa amb suc de llimona i es reserva a la nevera.
- Es col·loca tot dins d’un got o d’una copa per aquest ordre: els daus de pera com a base, una capa de compota de pera i, per damunt, el granissat de pera.
Comentari dietètic
Les postres a base de fruita fresca sempre són més lleugeres i refrescants. Per a aquesta recepta es poden aprofitar les peres madures per a la compota i reservar una pera més dura per tallar a daus. Una altra opció és barrejar diverses fruites. Per exemple: poma per a la compota, préssec per als daus i meló per al granissat.
Data d'actualització:
04.10.2021