Ingredients per a 4 persones
- 4 supremes de salmó
- 2 cullerades soperes d’herbes fresques picades (julivert, cibulet, fonoll, estragó)
- 100 g d’olives verdes sense pinyol
- Pa ratllat
- Oli d’oliva
- Sal iodada i pebre
Elaboració
- Es netegen bé les herbes.
- Es trituren les olives amb les herbes, la sal i el pebre. S’hi afegeix l’oli d’oliva i el pa ratllat fins a obtenir una pasta.
- Es reparteix aquesta pasta per damunt del salmó, pel costat sense pell.
- S’escalfa la paella, i es posa el salmó amb la pell tocant la paella.
- Es deixa coure a foc viu fins que el salmó sigui quasi cuit, fins que ha canviat el color en 2/3 parts.
- S’acaba de coure al gratinador del forn uns 5 minuts més.
Proposta de menú
- Crema de porro i carbassa.
- Suprema de salmó amb crosta d’olives verdes i herbes fresques, acompanyada de tallarines saltades amb oli d’oliva i all.
- Broqueta de fruita fresca.
Comentari dietètic
La combinació d’ingredients fa d’aquesta senzilla recepta un plat exquisit. La curada selecció d’aliments de temporada i la fàcil elaboració converteixen el menú en un exemple d’elecció saborosa i equilibrada.
El salmó és un peix blau ric en greix poliinsaturat, proteïnes d’alt valor biològic i ferro. La condimentació amb olives i herbes i la guarnició de pasta (rica en hidrats de carboni) ofereixen contrast de sabors, textures i milloren la presentació del plat. Aquesta recepta compleix els requisits d’un menú ben saludable a causa del seu perfil gras, en què predominen els greixos insaturats del salmó i de les olives. A més, el primer plat aporta els nutrients reguladors (fibra, minerals i vitamines).