Ingredients per a 4 persones
- 400-500 g de rap congelat
- 20-25 cloïsses
- 1 manat d'espàrrecs de marge (espàrrecs balders)
- 1 ceba i 3-4 alls tendres
- 1 got de vi blanc
- 1 l de brou de peix
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- Julivert
- Sal i pebre vermell
Elaboració
- Descongeleu i talleu el rap a daus. Poseu en aigua i sal les cloïsses i netegeu i talleu els espàrrecs en trossos.
- Peleu i talleu la ceba i els alls tendres, tot ben fi i daureu-ho en una cassola amb les dues cullerades d'oli, a foc baix.
- Un cop daurada la ceba i els alls afegiu-hi els espàrrecs i després el rap. Saltegeu-ho tot i aneu-ho remenant. Condimenteu-ho amb el julivert picat i el pebre vermell (cal remenar per tal que no s'enganxi).
- Afegiu-hi el got de vi blanc i deixeu-lo evaporar una mica. A continuació un got de brou de peix. Remeneu-ho fins que arrenqui el bull.
- Paral·lelament, obriu les cloïsses al vapor i afegiu-les a la preparació junt amb la resta del brou. Deixeu-ho tot coure uns deu minuts i retoqueu-ho amb sal.
Comentari dietètic
És un plat de sopa saborosa i molt lleugera que ja incorpora una part de tall. El peix i les cloïsses no proporcionen pràcticament greixos. La resta d'ingredients són verdures. Els espàrrecs són força rics en fibres, a part de ser molt gustosos. És una recepta recomanable tant per propostes baixes en energia, com per a persones que vulguin controlar els greixos, els sucres o els carbohidrats (aquest plat no aporta pràcticament hidrats de carboni) i també per a persones amb hipertensió arterial (si no s'hi afegeix sal).
Data d'actualització:
12.04.2017