Ingredients per a 4 persones
- 225 g de llenties pardines
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 2 cullerades soperes de mostassa de Dijon
- 1 litre de brou vegetal
- 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
- 1 fulla de llorer
- Sal iodada i pebre negre
Elaboració
- Es cou la ceba pelada i tallada fina dins d’una cassola amb l’oli fins que estigui estovada.
- S’hi afegeix la pastanaga i el porro tallats fins, i es deixen coure uns 5 minuts.
- S’hi afegeix la mostassa, i es cou 1 minut més.
- S’hi aboquen les llenties, ¾ de litre del brou i la fulla de llorer, i es cou a foc suau fins que les llenties estiguin toves. Si cal, s’hi afegeix brou o aigua.
- Es rectifica de sal i pebre.
Comentari dietètic
Els llegums són aliments amb una densitat de nutrients tan completa que és interessant presentar-los de manera diferent i combinar-los amb diversitat d’aliments. La llentia té un elevat contingut en fibra, proteïna, hidrats de carboni, fòsfor, calci, magnesi i ferro.
Quan fa calor, no venen de gust els estofats, en amanida resulten més adients. Les hortalisses que les acompanyen suavitzen el plat, el fan més digestiu i aporten més elements reguladors. El resultat és un plat molt nutritiu, que combina molt bé amb un segon plat més lleuger, com són els carbassons farcits amb una mica de peix, i postres a base de fruita fresca, rica en vitamina C per augmentar l’absorció del ferro vegetal abundant a les llenties.