Ingredients per a 4 persones
- 200 g de llenties
- 1 porro gros
- 1 gra d’all
- 500 g de tomàquets madurs
- ½ llimona
- 1 cullerada sopera de fulles de farigola fresca
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal iodada i pebre
Elaboració
- Es couen el porro net i tallat fi i l’all pelat i picat dins d’una cassola grossa amb l’oli, sense que agafin color.
- S’hi afegeixen les llenties, els tomàquets ratllats, ¾ parts de la farigola i el triple de volum d’aigua freda.
- Es cou tot durant uns 30 minuts a partir que arrenqui el bull. A mitja cocció es salpebra.
- Un cop les llenties són cuites, s’hi afegeix el suc de la llimona, es rectifica de sal i pebre, i se serveix amb la resta de la farigola per damunt.
Comentari dietètic
És un plat ideal per a èpoques fredes, encara que la presència de llimona i farigola li confereix un toc refrescant i mediterrani. Es tracta d’un primer plat amb molt pocs greixos i ric en hidrats de carboni i proteïnes, principals nutrients de les llenties, juntament amb la fibra i minerals com ara el ferro, del qual se'n pot millorar l’absorció escollint una taronja de postres, per exemple.
Data d'actualització:
26.09.2023