Ingredients per a quatre persones
- 1 meló per a quatre persones (uns 200-250 g de pes net per cap)
- 1 iogurt natural
- 40-50 g d'encenalls de pernil ibèric
- 2 cullerades soperes de crema de llet (opcional)
- Unes fulles de menta fresca
- 1 pessic de pebre negre i sal iodada
Elaboració
- Peleu i traieu les llavors del meló.
- Reserveu un parell de talls, talleu la resta de la polpa a trossos i tritureu-la fins a obtenir una crema ben fina.
- Condimenteu-la amb pebre negre i, si es vol, una mica de sal i reserveu-la. Guardeu-la a la nevera.
- En el moment de servir la crema, afegiu-hi el iogurt natural i, si es vol, un parell de cullerades soperes de crema de llet i remeneu-ho tot.
- Talleu els trossos de meló reservats a daus menuts o feu-ne boles i afegiu-les.
- Serviu la crema ben freda, guarnida amb els encenalls de pernil ibèric, els daus de meló i les fulles de menta fresca, senceres o picades.
Comentari dietètic
Es tracta d'una recepta ben refrescant i lleugera, de fàcil i ràpida preparació i que podeu deixar a punt abans de l'àpat. El fet d’incloure la fruita no només a les postres, sinó en plats diferents de l’àpat, contribueix a garantir-ne una ingesta adequada. En aquesta recepta s’hi inclou pernil, que, com la resta de carns processades, es recomana no consumir de forma habitual. Es pot substituir aquest ingredient i afegir-hi, per exemple, cogombre o pinyons torrats.
Una bona manera de complementar aquesta recepta per configurar un menú complet, seria amb un segon plat que contingui farinacis (paella, fideuà, amanida de patata i ou o tonyina, empedrat de llegums, etc.).