Segona edició: dimecres 29 d'octubre de 17:00 a 18:30 hores

En aquest seminari es donarà a conèixer que és la Planificació de decisions anticipades, un procés que permet expressar els valors, els desitjos i les preferències sobre actuacions sanitàries més o menys properes al curs d’una malaltia diagnosticada. Es tracta de formular i planificar, amb temps, com es voldria ser atès en situacions de complexitat clínica, malaltia greu o en situació de final de vida, especialment en aquelles circumstàncies en què la persona no estigui en condicions de decidir. Aquest procés de diàleg es fa amb els professionals de la salut i té com a pilars la confiança, la comunicació i l’escolta per reflexionar sobre totes aquelles coses que són més importants per deixar-les registrades en un document en la història clínica.
Contingut de l'espai de Rol actiu en salut de l'Escola de Salut Catalana en col·laboració amb l'equip per a la Transformació de l'Atenció Intermèdia.
Inscripcions a la segona edició
Obertes fins al 28 d'octubre.
Característiques
Durada: Una hora i mitja lectiva.
Modalitat: Seminari web síncron en línia a la plataforma Zoom. L’enllaç per accedir al seminari s’enviarà trenta minuts abans de l’inici de la sessió. Totes les inscripcions rebudes dins del termini es consideraran admeses.
Destinataris: Qualsevol persona que tingui interès a conèixer com pot exercir el dret a planificar anticipadament les seves decisions en salut i com deixar-les recollides en un document.
Sense cost per als participants.
Docent: Cristina Lasmarias, Infermera. Cap de planificació de geriatria i cures pal·liatives. Departament de Salut.
Avaluació: Satisfacció dels participants.
Certificació: Les persones connectades un mínim d’un 80% de la sessió rebran un certificat de participació. Els certificats expedits per l'Escola de Salut Catalana són un reconeixement a la participació ciutadana en les activitats formatives. En cap cas es poden equiparar a certificats obtinguts en activitats de formació continuada en l'àmbit professional.
Objectius
- Conscienciar sobre la rellevància de la Planificació de decisions anticipades.
- Conèixer el procediment necessari per fer la Planificació de decisions anticipades.
Continguts
- Per què és essencial reflexionar sobre allò que realment és important per a tu en un moment de malaltia.
- Què és la planificació de decisions anticipades i en què es diferencia del document de voluntats anticipades o testament vital.
- Com fer la planificació de decisions anticipades: quin és el procediment i quines persones estan involucrades.
Edicions anteriors
Primera edició (maig 2025)
- Avaluació: el grau d'assoliment dels objectius va ser del 100% i la satisfacció amb la participació va arribar al 100%. El 84,6% dels participants van respondre l'enquesta de satisfacció.