Segona edició: dilluns 29 de setembre de 15:00 a 16:00 hores

L’acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, té connotacions educatives, de convivència, proporciona plaer, enforteix les relacions afectives, facilita la comunicació, serveix com a element d’identificació social, cultural i religiosa, i permet acompanyar i potenciar la responsabilitat i l’autonomia dels infants, entre d’altres. El procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles és especialment important durant els primers anys de vida, ja que a més de facilitar un bon estat nutricional i un creixement òptim, pot ajudar a establir una bona relació amb el menjar i a consolidar uns hàbits promotors de salut, tant durant la infància i l’adolescència, com en l’edat adulta.
Aquesta etapa pot ser una bona oportunitat per promoure i establir uns hàbits alimentaris saludables i sostenibles també en tota la família i entre les diferents persones que acompanyen els àpats dels infants o que hi participen de maneres diverses.
Contingut de l'espai de Benestar de l'Escola de Salut Catalana en col·laboració amb la Secretaria de Salut Pública.
Inscripcions tancades
Aviat noves edicions disponibles. Mentrestant...
Característiques
Durada: 1 hora lectiva (40 minuts d’exposició i 20 minuts per torn obert de preguntes).
Modalitat: seminari web síncron en línia a la plataforma Zoom. L’enllaç per accedir al seminari s’enviarà trenta minuts abans de l’inici de la sessió. Totes les inscripcions rebudes dins del termini es consideraran admeses.
Destinataris: qualsevol persona que tingui interès a adquirir coneixements i habilitats per a un acompanyament educatiu, saludable i conscient dels infants durant els àpats.
Sense cost per als participants.
Docent: Maria Manera i Gemma Salvador. Dietistes-Nutricionistes. Subdirecció General de Promoció de la Salut. Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut.
Avaluació: satisfacció dels participants.
Certificació: les persones connectades un mínim d’un 80% de la sessió rebran un certificat de participació. Els certificats expedits per l'Escola de Salut Catalana són un reconeixement a la participació ciutadana en les activitats formatives. En cap cas es poden equiparar a certificats obtinguts en activitats de formació continuada en l'àmbit professional.
Objectius
- Conscienciar sobre la importància de l’acte de menjar com una oportunitat d’aprenentatge.
- Adquirir eines per promoure hàbits d’alimentació saludables i sostenibles en l’entorn familiar.
Continguts
- Recomanacions d’alimentació saludable i sostenible en la infància.
- L’actitud i el rol de les persones adultes entorn de l’àpat: l'atenció i cura del marc relacional.
- Els àpats en família com a eina de promoció de la salut i prevenció de trastorns.
- Gestió de les quantitats a servir: el respecte per la sensació de gana i sacietat.
- El paper del menjador escolar en l’alimentació dels infants.
Edicions anteriors
Primera edició (juny 2025)
- Avaluació: el grau d'assoliment dels objectius va ser del 96% i la satisfacció amb la participació va arribar al 95%. El 73% dels participants van respondre l'enquesta de satisfacció.
Segona edició (setembre 2025)
- Avaluació: pendent.