Ingredients (6 persones)
- 1 pollastre gran sencer (sense les vísceres)
- 100 g de prunes seques
- 50 g d’orellanes d’albercoc
- 50 g de panses
- 50 g de pinyons
- 1 poma
- 2 cebes menudes
- 2 copes de moscatell
- 1 branca de canyella
- 2 fulles de llorer, sal i pebre negre
Preparació
Netegeu per dins el pollastre i salpebreu-lo per dins i per fora. Macereu les prunes, les orellanes, les panses, la poma —pelada i tallada a daus—, i els pinyons amb el moscatell en un bol. Afegiu-hi també la ceba tallada a rodanxes fines, les fulles de llorer i la branca de canyella. Deixeu-ho macerar un mínim de dues hores.
Passat aquest temps, farciu el pollastre amb la barreja de fruites macerades escorregudes i reserveu la resta del moscatell. Per tal de conservar el farcit dins del pollastre, cosiu la cavitat amb fil i agulla. Disposeu-lo en una safata apta per al forn, que haureu escalfat prèviament. Aneu regant el pollastre amb el suc que desprengui durant la cocció i el moscatell que hem conservat de la maceració de les fruites. Depenent de la mida del pollastre, el temps de cocció oscil·la entre una hora i mitja i dues hores. Serviu a taula el pollastre sencer (sense el tancament).
Comentari dietètic
El pollastre és una de les carns més magres, és a dir, amb menor contingut de greix i un valor en proteïnes semblant a la resta de carns. D’aquest pollastre farcit, recomanem servir-ne porcions inferiors a un quart: filetegeu-ne trossos més petits i acompanyeu-los del farciment dolç. Per complementar el pollastre, us proposem una guarnició d’escarola i fulles verdes amb taronja, ben amanida amb oli i reducció de vinagre, que resulta molt lleugera i refrescant. Aquesta recepta de pollastre és molt suau i adequada per a petits i grans.