Ingredients per a 4 persones
- 3 taronges
- 150 g de xocolata negra
- 2-3 cullerades d'aigua calenta
- 8 nous
Elaboració
- Peleu les taronges i talleu-les a rodanxes més aviat gruixudes.
- Poseu la xocolata al bany maria i quan comenci a fondre's afegiu-hi dues cullerades d'aigua calenta i remeneu-ho tot fins que quedi ben fi.
- Peleu les nous i trinxeu-les.
- Regueu les rodes de taronja amb un rajolí de xocolata calenta i guarniu-les amb les nous trinxades.
Comentari dietètic
El període en què les taronges són més bones i dolces va des de finals d'any (novembre-desembre) fins als mesos de març-abril aproximadament.
Les taronges així com les mandarines són fruites riques en vitamina C i fibra.
Per tal de garantir la conservació de la fibra, és convenient prioritzar el consum de la peça de taronja, i evitar-ne la ingesta habitual en forma de suc.
La combinació dels sabors de la taronja i la xocolata negra formen un bon maridatge, és per això que sovint trobem aquesta combinació en diferents formats (xocolata negra amb taronja, bastonets de pell de taronja banyats de xocolata negre, pastís de xocolata amb taronja, etc.). Per tal de no incrementar gaire el valor energètic d’aquestes postres, la xocolata negra i les nous trinxades han de ser solament, un petit guarniment del plat.