Ingredients per a 4 persones
- 500 g de pit de pollastre
- 1 albergínia
- 2 pebrots vermells
- 2 tomàquets madurs grossos
- 3 grans d'all
- 1 copa de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- 5 cullerades soperes d'oli d'oliva
- Sal i pebre blanc
Elaboració
- Talleu el pollastre a daus grossos.
- Netegeu els pebrots i l'albergínia i talleu-los a daus.
- Peleu els alls i talleu-los a làmines.
- Poseu a coure els alls en una cassola de fang amb oli i quan comencin a agafar color afegiu-hi el pollastre.
- Coeu-ho tapat i a foc suau durant uns 15 minuts.
- Afegiu-hi els pebrots i el llorer i deixeu-ho coure 2 minuts.
- Afegiu-hi l'albergínia, els tomàquets ratllats, el vi, la sal i el pebre.
- Coeu-ho destapat i remenant-ho de tant en tant fins que l'albergínia sigui tendra.
- Podeu rectificar-ho de sal i pebre abans de servir-ho.
Comentari dietètic
El pollastre, en ser un tipus de carn de textura tova i sabor delicat, és una de les més consumides i acceptades per la població. És rica en proteïnes d'excel·lent qualitat i conté poc greix. El pit de pollastre, especialment, és una de les parts que es cuina amb més freqüència i el seu sabor suau admet acompanyaments molt diversos. En aquest plat la samfaina és una manera d'incorporar les hortalisses com a guarnició en els segons plats, i així enriquir la dieta en minerals, vitamines, antioxidants i fibra. Resulta un plat adequat per a totes les edats.
Recepta en pdf
Data d'actualització:
03.08.2015