Ingredients per a 4 persones
- 800 g de pèsols desgranats
- 6-8 grans d'all
- 4-6 tomàquets
- 1 copeta de vi blanc dolç
- Un grapadet d'avellanes torrades
- Una llesca de pa
- Julivert fresc
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre i sal
Elaboració
- Talleu i ratlleu els tomàquets.
- En una cassola amb oli fregiu els grans d'all fins que estiguin daurats i rostidets. Escorreu-los i reserveu-los.
- Aprofiteu per fregir el pa per fer la picada.
- A la mateixa cassola, si cal, afegiu una mica més d'oli i feu un sofregit amb el tomàquet. Saleu-ho.
- Afegiu el vi i deixeu-ho reduir tot plegat.
- Un cop està ben confitat, afegiu-hi els pèsols i remeneu-ho tot plegat, poseu-hi mig gotet d'aigua, tapeu-ho i coeu-ho lentament fins que els pèsols estiguin cuits.
- Just abans, feu una picada amb els alls, el julivert, les avellanes, el pa i un polsim de sal i afegiu-ho a la cassola.
- Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Ha de quedar un guisat una mica sucós.
Observacions
Podeu afegir-hi una o dues patates escapçades, ceba tendra o brou en comptes d'aigua.
Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària / Fundació Alicia
Data d'actualització:
17.10.2016