Ingredients per a 4-5 persones
- 3 albergínies
- 2 cebes petites o 1 de gran
- 2 dents d’all
- 1 llesca de pa
- Orenga, sal iodada i oli d’oliva verge
Preparació
- Pelar les albergínies i les cebes, tallar-les a trossos petits i coure-les amb una mica d’oli d’oliva.
- Quan es comencin a daurar, afegir l’all i el pa, ambdós a trossets.
- Quan estiguin tots els ingredients cuits, afegir orenga al gust i, si es vol, rectificar de sal.
- Triturar fins a obtenir una massa homogènia i deixar-la reposar fins que es refredi.
Adaptat de: Benremenat
Comentari dietètic
El paté d’albergínia és una recepta clàssica de la cuina mediterrània. En altres cultures alimentàries es pot preparar amb tahina (puré de sèsam) i espècies com el comí. En aquest cas, es proposa una recepta molt senzilla i saborosa que es pot preparar amb molt pocs ingredients. En resulta una preparació ideal per a picar amb bastonets de pa o d’hortalisses (pastanaga, pebrot, api, etc.) o bé per untar en entrepans o torradetes.
Data d'actualització:
05.07.2021